Gothaer Group si-a anuntat prezenta in industria asigurarilor din Romania, dupa ce Gothaer Finanzholding AG, entitatea care administreaza activitatile financiare ale grupului, a preluat pachetul majoritar de actiuni al Platinum Asigurari Reasigurari S.A. Rebranding-ul Platinum in Gothaer Asigurari Reasigurari se bazeaza pe o strategie de business comuna si reprezinta un pas important in dezvoltarea entitatii locale, pentru a deveni un jucator cheie pe piata asigurarilor din Romania. Sprijinul financiar si expertiza uneia dintre cele mai vechi si puternice companii de asigurari din Germania va consolida semnificativ pozitia Platinum, devenita astazi Gothaer Asigurari Reasigurari. Noua companie isi propune sa ajunga cea mai moderna si mai performanta companie de profil din Romania, potrivit unui comunicat de presa al asiguratorului. Pentru Gothaer Group, preluarea Platinum a reprezentat platforma ideala de a intra intr-o piata emergentasi promitatoare cum este cea din Romania, miscarea facand parte din strategia grupului de a se extinde in Europa Centralasi de Est.

 

Vizioneaza Interviu Anca Bobaneata, CEO Gothaer Asigurari Reasigurari

 

Campania de promovare va dura doua luni, pana in vara, apoi campania se va relua in toamna, atat in presa scrisa, la TV cat si online, anunta Anca Babaneata, CEO Gothaer.“Viziunea Gothaer inseamna sa promitem ceea ce iti putem oferi si sa livram mai mult decat ceea ce ti-am promis. De aceea, clientii nostri sunt mai asigurati decat cred.” declara Anca Babaneata, CEO Gothaer Asigurari Reasigurari.
Oferta Gothaer Asigurari Reasigurari va cuprinde produse cheie adresate atat persoanelor fizice cat si celor juridice si va include atat tipurile de asigurari specifice nevoilor individuale private, precum asigurarile de locuinte, casco si sanatate, cat si o gamalarga de produse inovatoare adresate antreprenorilor, companiilor mici si mijlocii si angajatilor.
Un segment de piata complet nou pe care Gothaer il va dezvolta in premiera in Romania  este reprezentat de asigurarile dedicate industriei de energie regenerabila. In acest sens, experienta vastasi extinsaa grupului Gothaer ca lider de piatape acest segment atat in Germania cat si in alte tari europene va reprezenta un atu important.
Strategia pentru 2013 si anii urmatori
„Atentia companiei se concentreazape dezvoltarea afacerilor in zona retail, precum si pe segmentul companiilor mici si mijlocii. In ceea ce priveste cifra de afaceri, Gothaer Asigurari Reasigurari isi propune sa ajunga la un volum de prime brute subscrise de peste 60 de milioane de euro pana in 2017.

Investitia pe termen mediu in dezvoltarea companiei este estimatala peste 15 milioane de euro.  In urmatorii 5 ani, Gothaer isi propune sa atraga profesionisti de top, creand peste 250 de noi locuri de munca, cu scopul de a coagula in echipa sa expertiza superioara din   piata de asigurari din Romania.

“Ne dorim, din toate perspectivele, safim mai aproape de clientii nostri si de nevoile acestora si, ca atare, vom diversifica si extinde structura de vanzari a companiei prin deschiderea de noi sucursale in principalele zone urbane din Romania. Facem acest lucru tocmai pentru ca serviciile si produsele noastre safie cat mai accesibile clientilor.”, spune Anca Babaneata, CEO Gothaer Asigurari Reasigurari.

“Grupul Gothaer se bazeazape aproape 200 de ani de experientain domeniul asigurarilor, lucru care va contribui la dezvoltarea localaa unei palete de produse cuprinzatoare, care sunt atat inovatoare cat si eficiente din punct de vedere operational. impreunacu managementul excelent si performant si cu infrastructura Gothaer Asigurari Reasigurari, ne asteptam sadevenim un jucator cheie in urmatorii 5 ani pe piata asigurarilor non-life din Romania.”, declaraJürgen Meisch, CFO al grupului german de asigurari.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)