Ministrul polonez de Finante Jacek Rostowski, nu este de acord cu proiectul uniunii bancare propus de Comisia Europeana, pentru ca Polonia nu are drept de vot in Banca Centrala Europeana (BCE). “in momentul actual, propunerea inaintata de Comisie nu ne intereseaza absolut deloc. Nu putem participa la o institutie unde nu avem drept de vot si sa ii respectam deciziile. Nici nu se pune problema “, a spus Rostowski.

Proiectul Comisiei Europene, care prevede consolidarea la nivelul BCE a responsabilitatii de supraveghere pentru circa 6.000 de banci din zona euro, a provocat discutii aprinse intre ministrii europeni de Finante in Cipru, la sfarsitul saptamanii trecute.

Unul dintre punctele de frictiune este legatura dintre cele 17 state membre in zona euro si cele zece din afara uniunii monetare, intrucat cele din urma ar fi private de dreptul de vot in viitorul consiliu de supraveghere al BCE.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)