Premierul Victor Ponta a declarat pentru Jurnalul.ro ca nu crede ca problema creditelor acordate in franci elvetieni poate fi rezolvata prin conversia fortata a acestora intr-o alta moneda, dupa modelul Ungariei, dar ca bancile trebuie sa fie obligate sa isi informeze mai bine clientii si sa suporte o parte din pierderi.

Este foarte popular sa injuri bancile

El a afirmat, in acelasi timp, ca nu exista o economie de piata care sa functioneze fara sistemul bancar si ca o eventuala retragere a banilor din tara de catre acestea ar afecta atat statul, care isi finanteaza deficitul cu ajutorul lor, cat si companiile.

“Este foarte popular sa injuri bancile. Nu exista o situatie in care nimeni nu pierde, problema este cum distribui aceasta pierdere din punct de vedere moral si al eficientei”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Premierul a adaugat ca si persoanele care isi propun sa contracteze un credit trebuie sa fie foarte atente atunci cand citesc textul contractului.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)