Guvernul a amanat pana in iulie aplicarea pevederilor din noul Cod de procedura civila care dau posibilitatea instantelor sa elimine clauzele abuzive din toate contractele, inclusiv din cele de credit. Premierul Victor Ponta spune ca nu e deloc prieten cu bancherii si ca e nevoie de timp pentru un studiu de impact. “Ma banuiti ca sunt prieten cu bancherii. Nu sunt prieten deloc. Sunt prieten cu cei care beneficiaza si, la un moment dat, sunt abuzati de anumite contracte si clauze. Aceea a fost o clauza pentru a carei implementare – asta a fost discutia si cu FMI – este nevoie de o perioada de timp, dar ea se aplica de la 1 iulie”, a declarat premierul Victor Ponta, la Viena.

Reprezentantul delegatiei FMI in Romania, Erik de Vrijer, spune ca este necesar un studiu de impact pentru a determina impactul asupra sistemului bancar, astfel incat, prin aplicarea legii, interesul consumatorilor sa fie respectat, iar bancile sa nu fie gonite.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)