Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, miercuri, referindu-se la maximul istoric la care a ajuns euro in raport cu leul, ca s-a reunit Consiliul de Administratie (CA) al BNR in sedinta, el exprimandu-si convingerea ca guvernatorul Mugur Isarescu are instrumentele pentru a pastra echilibrul, potrivit Mediafax. “Guvernatorul BNR – azi este o sedinta a Consiliului de Adminsitratie, iar domnul Florin Georgescu a plecat acolo – sunt convins ca are toate instrumentele si toata capacitatea de a pastra acest echilibru”, a spus Ponta.

Ponta  a precizat ca, in calitate de premier desemnat, a invataat sa fie foarte prudent si atent in privinta declaratiilor referitoare la domeniul economic si financiar. “Am invatat un singur lucru desi sunt jurist si nu economist: in domeniul financiar si in domeniul economic cel care este desemnat deocamdata prim-ministru trebuie sa fie foarte prudent si foarte atent cu ceea ce spune”.

Referinta publicata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atins un nou maxim istoric, de 4,4168 lei/euro, in crestere cu 1,98 bani fata de nivelul de luni, deprecierea leului temperandu-se spre jumatatea zilei ca urmare a interventiilor indirecte ale bancii centrale, potrivit dealerilor.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)