Aplicatia mobilPay Wallet, dezvoltata anul trecut de NETOPIA mobilPay, va fi primul portofel electronic din Romania si printre primele din regiune integrat in MasterPass™, serviciul digital detinut de MasterCard. Acesta va oferi utilizatorilor posibilitatea de a face cumparaturi cu mobilPay Wallet in Romania si in afara tarii, la peste 40.000 de comercianti din reteaua MasterPass.

In urma integrarii, utilizatorii mobilPay MasterPass Wallet vor avea o experienta de cumparare online sau mobila mult mai rapida, facila si sigura, care elimina necesitatea de introducere de fiecare data a datelor de card si de livrare pentru finalizarea cumparaturilor, la comerciantii parteneri MasterPass din intreaga lume.

Astfel, romanii care folosesc aplicatia mobilPay MasterPass Wallet vor avea posibilitatea de a face cumparaturi la comercianti parteneri MasterPass din tari precum China, Australia, Canada, Italia, Noua Zeelanda, Polonia, Singapore, Africa de Sud, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.

„Posesorul de smartphone are nevoie de un instrument care nu doar sa-i inlocuiasca portofelul clasic, ci sa-i permita sa faca plati de pe telefon rapid si in deplina siguranta. Suntem mandri ca astazi, la un an de la lansarea mobilPay Wallet, facem inca un pas important, prin deschiderea catre comertul electronic global”, declara Antonio Eram, CEO si Fondator NETOPIA mobilPay.

Potrivit acestuia, unul din principalele beneficii de care se vor bucura utilizatorii de mobilPay MasterPass Wallet odata cu integrarea in reteaua MasterPass este simplificarea platii online. Daca, pana acum, finalizarea tranzactiilor era ingreunata de nevoia introducerii datelor suplimentare, mobilPay MasterPass Wallet le va permite utilizatorilor sa plateasca de pe mobil printr-un simplu click sau atingere a ecranului si va reduce semnificativ rata de abandon a tranzactiilor.

„Intr-o lume dominata de tehnologie si orientata catre confort, numerarul – cu toate inconvenientele sale legate de securitate si confort – a devenit un zid in calea comertului”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager Romania, MasterCard. „Fie ca e vorba de jucaria pe care copilul si-o doreste de ziua lui si pe care nu o gasesti la magazinul din apropriere de casa sau de economia de timp la plata facturilor, numerarul isi dovedeste ineficienta. La polul opus, MasterPass vine cu toate avantajele celor mai noi tehnologii de plata, cu deschiderea catre comertul global si aduce simplitate si confort in utilizare, la superlativ. “

„MasterPass este o revolutie in industria platilor electronice, cu o retea globala de acceptare a portofelelor digitale online sau pe mobil”, adauga Gabriel Ghita, Head of New Business, MasterCard. “Portofelele digitale sunt ele insele o revolutie a experientei de plata, iar MasterCard isi asuma rolul de leader in plati electronice oferindu-le operatorilor de portofele digitale exact ceea ce le lipsea – acceptare la comercianti din toata lumea. Alaturi de Netopia, la un an de la lansarea primei platforme de plati mobile remote din Romania, deschidem granitele comertului pentru utilizatorii aplicatiei, oferindu-le posibilitatea de a face cumparaturi la comercianti din Romania si din toata lumea.”
In prezent, rata lunara de utilizatori mobilPay MasterPass Wallet s-a dublat comparativ cu inceputul anului, aproximativ 50% dintre acestia realizand cel putin o tranzactie pe saptamana prin aplicatie.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)