Guvernul portughez a anuntat ca va injecta pana la 6,65 miliarde euro in trei mari banci locale, in incercarea de a consolida sectorul bancar, care se confrunta cu o crestere puternica a creditelor neperformante. Ministrul Finantelor de la Lisabona va face injectii de 1,65 miliarde euro la banca de stat Caixa Geral de Depositos, 1,5 miliarde euro la Banco BPI, respectiv 3,5 miliarde euro la Banco Comercial Portugues (BCP), potrivit unui comunicat preluat de Wall Street Journal.

Cea mai mare parte a banilor, aproape 5 miliarde euro din suma totala, vine de la Fondul de sprijin pentru solventa setorului bancar, institutie creata in 2010, in cadrul acordului de finantare externa de 78 miliarde euro convenit de Portugalia cu UE, BCE si FMI, noteaza Mediafax.

Statul va primi obligatiuni convertibile in schimbul fondurilor injectate la BCP si BPI, au anuntat cele doua banci.

BCP vrea sa atraga ulterior 500 milioane euro, iar BPI 200 milioane euro, prin majorari de capital. Sumele vor fi utilizate pentru rascumpararea partiala a ajutorului de stat.

BCP este prezenta si in Romania, prin Millennium Bank.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)