Anul 2012 marchează o adevarata emulatie pe piata fortei de munca din domeniul bancar. In ciuda sentimentului de incertitudine ce marcheaza economia romaneasca, institutiile bancare dispun in prezent de o oferta bogata in posturi vacante. Bancile sunt in cautare de personal calificat, asa ca site-urile de profil dar mai ales propriile portaluri sunt pline cu joburi.

BCR, cea mai mare banca din sistem, are un site specializat de recruare unde in ultima saptamana au fost activate nici mai mult nici mai putin decat 20 de posturi. Banca angajeaza in special Consilieri Clienti, in diferite zone, insa mai gasim si posturi de management, precum: manager restructurare sau director executiv. BCR angajeaza consilier atat in Bucuresti – Dorobanti, Iancului, Gh. Sincai, Mihai Bravu  dar si alte orase: Moreni, Smardan, Slobozia, Pitesti, Tulcea, Arad.

BCR iti cere sa ai studii superioare de lunga durata economice/juridice/tehnice si cursuri de specialitate in domeniul bancar sau superioare de scurta durata: economice/ liceu economic/alt profil si cursuri specializare bancara. De asemenea este necesara experienta profesionala minima in domeniu de 1 an, din care in institutii financiar-bancare  6 luni. Mai sunt obligatorii o limba straina (engleza – mediu), cunostintele tehnice si de afaceri, familiarizarea cu politica bancii, procedurile de lucru, fluxurile operationale specifice activitatii.

Pentru postul de Director executiv in Ploiesti, BCR iti cere sa ai studii superioare socio-economice sau juridice / tehnice sau medii, vechime minima de specialitate: 2 ani pentru studii superioare, din care 1 an in institutii financiar-bancare, respectiv 5 ani pentru studii medii, din care 1 an in institutii financiar-bancare, 1 an in activitati de management, limba straina: Engleza – nivel mediu. Alte conditii sunt cunostintele de management, vanzare, negociere si comunicare, operare PC.

In ceea ce priveste postul de Manager Restructurare Bucuresti, pentru a participa la preselctie trebuie sa indeplinesti urmatoarele cerinte:  studii superioare de lunga durata: economice sau de alta specialitate si cursuri de perfectionare in domeniul economico-financiar; Vechime in specialitate: 3 ani, din care in institutii financiar bancare 1 an;  permis de conducere categoria; Cunoasterea obiectivelor strategice ale bancii; Cunostinte aprofundate despre banca; Tehnici de control si monitorizare; Cunostinte economice si financiare; Cunostinte de ansamblu privind activitatea de corporate, real estate si managementul riscului; Cunostinte legislative pentru societatile comerciale din Romania; Analiza cerintelor clientilor; Cunostinte despre piata in general si cea de real estate in mod special; Cunoasterea aplicatiilor informatice specifice domeniului de activitate; Cunostinte  Limba engleza nivel avansat.

Pentru a visiona toate posturile disponibile, judetele, cerintele si sarcinile dar si pentru aplicatii, consulta pagina de recrutare a BCR aici.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)