Potrivit informatiilor din piata bancara, citate de Mediafax, BCR, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania sunt cele trei banci de top care si-au aratat interesul pentru preluarea sucursalei Bank of Cyprus. Intre timp, cele doua banci austriece au renuntat, BCR anuntand public acest lucru: “BCR a declinat interesul pentru tranzactia cu Bank of Cyprus”, a declarat Ionut Stanimir, directorul de comunicare al BCR, pentru Ziarul Financiar.

De asemenea, surse bancare afirma ca Raiffeisen si-a retras oferta, în conditiile prelungirii cu doua saptamani a suspendarii activitatii sucursalei bancii cipriote.

Cea de-a treia oferta pentru preluarea Bank of Cyprus a venit din partea Banca Transilvania, care a ramas de altfel singura institutie interesata de portofoliul bancii cipriote.

Institutiile de credit din Romania se pare ca sunt deranjate de faptul ca banca centrala din Cipru a evitat sa incheie o intelegere într-un termen scurt, asa cum a anuntat initial, ceea ce poate avea efecte negative aupra imaginii bancilor implicate, cat si asupra portofoliului de clienti ai bancii absorbite, potrivit Mediafax.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)