Raiffeisen Bank si Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 4 (“DGITLS4”) ofera posibilitatea platii gratuite a impozitelor si taxelor prin debit direct, stimuland astfel colectarea creantelor bugetare prin utilizarea de canale electronice. In acelasi fel se facilitateaza si plata amenzilor, prin activarea unui mandat de debit direct.

Contribuabilii, persoane fizice si societati comerciale, ce sunt inregistrati fiscal la DGITLS4 si au cont curent deschis la Raiffeisen Bank se pot prezenta la ghiseele bancii pentru semnarea mandatului de debit direct care faciliteaza plata impozitelor si taxelor locale fara deplasare la casieriile DGITLS4. Clientii Raiffeisen Online (Internet banking) au posibilitatea de activare a mandatului direct in aplicatie, prin accesarea serviciului ConfortaBill. Atat activarea cat si platile ulterioare sunt gratuite pentru contribuabili, iar dovada platilor se regaseste in extrasul de cont.

“Achitarea impozitelor, taxelor si amenzilor prin debit direct este o premiera pe piata romaneasca. Ne propunem ca acest pas sa fie doar inceputul unor colaborari similare care sa optimizeze colectarea de creante la bugetele locale si sa ofere contibuabililor optiuni rapide si comode de plata” a spus Florentina Stilu, director Cash Management la Raiffeisen Bank.

Parteneriatul va fi extins si catre alte canale moderne, Romania aliniindu-se astfel la modelul tarilor mature din Uniunea Europeana in care taxele, impozitele si facturile de utilitati sunt achitate electronic, cu preponderenta prin direct debit.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)