Presedintele Bancii Mondiale Jim Yong Kim a avertizat ca Statele Unite se apropie de o perioada “foarte periculoasa” dupa un nou esec sambata al responsabililor politici de a ajunge la un acord pentru criza bugetara si plafonul datoriei, informeaza AFP. “Suntem la cinci zile de un moment foarte periculos. Daca va avea loc un default al Statelor Unite, ar putea fi un eveniment dezastruos pentru tarile in dezvoltare si foarte daunator pentru economiile dezvoltate”, avertizeaza Presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim.

Trezoreria Statelor Unite a anuntat ca nu ar avea lichiditati pentru a respecta toate termenele tarii incepand cu 17 octombrie, daca plafonul datoriei nu este ridicat.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a comparat la randul ei efectele unui default american cu cele ale crizei financiare mondiale din 2008. “Statutul economiei americane ar fi din nou in pericol”, a spus Lagarde, intr-o emisiune la canalul de televiziune NBC.

Sefii marilor banci, intre care directorul general al JP Morgan, Jamie Dimon, si-au exprimat si ei ingrijorarea.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)