Pretul aurului se indreapta, marti, spre cea mai mare crestere lunara dupa cea inregistrata in august 2011, sustinut de problemele economice din Europa si SUA care maresc probabilitatea revenirii cotatiilor spre recordul de aproape 1.900 dolari pe uncie atins anul trecut, transmite Reuters. Interesul pentru plasamentele in aur de la sfarsitul lui ianuarie contrasteaza cu situatia din decembrie, cand pretul aurului a scazut cu peste 10%, cel mai amplu declin lunar consemnat dupa prabusirea bancii Lehman Brothers.

La ora 15:23 GMT, aurul era tranzactionat in crestere cu 0,8%, la 1.742,59 dolari uncia, dupa un varf de 1.747,39 dolari uncia atins in timpul tranzactiilor, cel mai ridicat nivel dupa jumatatea lui decembrie si in urcare cu circa 11% pe parcursul acestei luni. Cererea este sustinuta de informatii sub asteptari privind increderea americanilor in economia SUA, temeri ca Portugalia ar putea urma un parcurs asemanator cu cel al Greciei, dar si de asteptarile unei evolutii economice slabe a zonei euro in primul trimestru. Pretul aurului a coborat in ultimele cateva luni de la un nivel record de 1.920,3 dolari uncia atins in septembrie anul trecut, iar investitorii se intreaba daca tendinta ascendenta din ultimii 11 ani a luat sau nu sfarsit.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)