Pretul politelor la asigurarile auto obligatorii de raspundere civila (RCA) nu va creste in urmatoarea perioada, insa in lunile mai – iunie, in functie de evolutiile din piata, se va putea discuta despre acest subiect, a declarat Constantin Buzoianu, presedintele Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

“Avem in vedere modul de desfasurare a acestor activitati de asigurare, cu doua varfuri, in iunie si decembrie, mi-e greu sa anticipez o data pentru o posibila majorare de tarife. Ma astept la o discutie la sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie. In ultimii ani a fost invocata posibilitatea majorarii tarifelor la politele RCA, dar s-a intamplat ca acestea chiar sa scada”, a spus Buzoianu.

El a adaugat ca in piata exista o situatie care i-ar putea determina pe asiguratori sa creasca tarifele la politele RCA. “Daca te uiti in piata la situatia existenta in ceea ce priveste daunele la politele RCA, se poate spune ca exista o presiune asupra societatilor. Situatia care este acum in piata creaza presiune asupra managementului societatilor de asigurare in a adapta veniturile cu obligatiile pe care si le asuma si bineinteles cu posibilitatea sa plateasca dauna”, a explicat Buzoianu.

In sistemul de asigurari tarifele sunt stabilite in mod liber de catre companii, iar in functie de reglementarile nationale acestea au sau nu obligatia de a notifica autoritatea de control, care in cazul Romaniei este CSA.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)