Guverul PSD caută soluţii pentru continuarea Programului Prima Casă. Ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, a declarat la TV că Programul nu va suferi, deocamdată, nicio modificare. “Credem că acest program a produs efecte bune pentru economia românească (…) şi încercăm să găsim soluţii ca el să continue. E singurul program care sprijină cetăţenii români, sau tinerii din România, să-şi rezolve problema de spaţiu locativ”, a declarat ministrul la Realitatea TV.

Prima Casa a devenit principalul produs de creditare ipotecară din România. Din 10 credite ipotecare, nouă au fost acordate prin Programul Guvernamental.

Din anul 2009, când a fost lansat Programul Prima Casă, și până la finalul lunii octombrie 2016 au fost acordate 201.080 de garanții, în valoare totală de 17,2 miliarde de lei, pentru finanțări în valoare de aproximativ 34,4 miliarde de lei.

În cadrul Programului, rata creditelor neperformante este de 0,3 %, din totalul garanțiilor acordate. Până în prezent au fost executate 508 garanții.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)