In aceste zile, Ministerul Finanțelor Publice analizează eficiența programului guvernamental “Prima Casă”, de la lansare până în prezent, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu. Ministrul susţine că vrea să vadă evoluţia acestui tip de credit garantat de stat pentru a decide ce anume se va întâmpla cu el pe termen lung. Pe termen scurt, fondurile tocmai au fost redistribuite către băncile care au cele mai multe cereri. Din 2009 şi până acum, 182.000 de români şi-au cumpărat casă prin intermediul programului garantat de stat.

„Luăm în considerare extinderea programului, ca o măsură pe termen scurt, iar pe termen lung vom veni cu o strategie. Nu avem nicio informaţie despre programul Prima Casă pe termen lung, nu am luat în considerare o plafonare la venituri de 2.000 de lei, deci nu lucrăm la un asemenea scenariu. Vrem să vedem ce efecte a produs în această piaţă, care e eficienţa programului şi să definim nişte coordonate astfel încât să fie mai stabil, să nu mai creeze atâta presiune şi angoasă” a spus Anca Dragu, pentru Digi 24.

La începutul lunii iulie, Dragu declara: “În acest moment am invitat băncile, discutăm cu ele, pentru că dorim să avem o reacție a lor cu privire la eficiența acestui program. El a fost demarat în 2009 și, până în prezent, nu s-a făcut o analiză a programului. Aceasta este faza în care discutăm cu toți factorii implicați, să vedem și noi ce efect a produs acest program în piață”, explica ministrul.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)