Banca Romaneasca a primit un nou plafon de garantare de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) pentru programul Prima Casa, in valoare de 140 de milioane de lei.

Astfel, clientii bancii vor putea contracta credite prin Programul Prima Casa in valoare de 280 de milioane de lei. “In 2014 ne asteptam la o evolutie pozitiva a programului Prima Casa, in conditiile in care rata dobanzii de politica monetara se afla la un minim istoric, de 3,5%, iar preturile pe piata imobiliara au in continuare o tendinta de scadere”, a declarat Dan Grigoriu, director Produse Retail.

Banca nu percepe comision de analiza a dosarului, comision de rambursare anticipata, iar preaprobarea financiara este valabila 90 de zile calendaristice. Singura taxa datorata si colectata este comisionul de gestiune a garantiei de catre FNGCIMM, de 0,0408% lunar, aplicat la soldul creditului.
DAE in cazul imprumuturilor in lei a coborat sub 5%

Dobanda ceruta de Banca Romaneasca este formata din ROBOR la 3 luni plus o marja fixa, in prezent de 2%.

De la inceputul programului guvernamental Prima Casa, in 2009, Banca Romaneasca a acordat peste 4.600 de credite, in valoare totala de peste 830 de milioane de lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)