Potrivit FNGCIMM, in 2013 s-au acordat un numar de cca 25.500 garantii,in Programul Prima Casa, inregistrandu-se un ritm mediu al solicitarilor de garantare de circa 100 dosare/zi. Valoarea  medie a unei finantarii acordate in anul 2013 a fost de aproximativ 37.000 euro. Romanii au resuit sa se incadreze abia pentru achizitionarea unui apartament de 2 camere – peste 51%. La nivel national, cei mai multi doritori de credite prin Programul Prima Casa au fost Bucuresti, Cluj, Ilfov, Timis si Constanta.

Prima Casa 2014 beneficiaza de garantii aproximativ apropiate

Beneficiarii Programului „Prima Casa” vor avea la dispozitie in anul 2014 un plafon de garantii de 1.200 milioane lei la care se adauga suma ramasa nealocata si/sau neutilizata din plafonul pentru anul 2013 in valoare de cca.740 milioane lei, din care cca. 495 milioane pentru  achizitia locuintelor construite de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL).  Garantiile vor fi acordate si platite numai in moneda nationala.

Pe langa cele 16 banci care au acordat credite in anul 2013, in 2014 se vor putea inscrie in program noi finantatori, cu conditia ca acestia sa-si desfasoare activitatea de creditare a persoanelor fizice pe baza reglementarilor validate de Banca Nationala a Romaniei.

Programul “Prima Casa’’ continua sa ramana cea mai avantajoasa solutie privind achizitionarea unei locuinte, datorate costurilor mai mici.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)