Ministerul Finanţelor anunţă realocarea a 28 de milioane de lei, garanţii pentru credite din programul “Prima Casă”, şi constituie un fond de rezervă de 10 milioane de lei, din care băncile care îşi epuizează plafoanele de garanţii se pot alimenta pentru a acorda credite.

“În condiţiile unui grad mare de utilizare a plafoanelor alocate, Ministerul Finanțelor Publice vine în sprijinul românilor ce vor să-și cumpere o locuință. Din sumele constituite pentru acoperirea necesităţilor de garantare în urma celei de a doua redistribuiri, au fost alocate 28 milioane de lei catre 9 bănci care și-au terminat deja plafonul sau urmează să îl epuizeze în mai puțin de 10 zile”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

“Totodată, s-a constituit un fond de 10 milioane de lei care va fi repartizat în favoarea finanțatorilor care își vor epuiza plafoanele alocate.Finanţatorii care au primit plafoane sunt: BCR, Leumi, UniCredit, Intesa, OTP Bank, Credit Agricole, BRD, Marfin și Banca Transilvania”, se mai arată în comunicat.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)