Banca Comercială Română va acorda credite de peste 1,3 miliarde de lei, ca urmare a plafonului de 600 milioane de lei primit în cadrul ediției de anul acesta a programului Prima Casă, pentru care oferă o dobândă de 2% + IRCC, avans de minim 5% și comision 0 pentru analiza dosarului.

Creditele Prima Casă BCR se acordă în limita plafonului disponibil alocat pentru acest program. Suma maximă care poate fi obținută poate ajunge la 66.500 de euro, iar termenul maxim de acordare este de 30 de ani.

Mai multe detalii despre pașii necesari obținerii creditului Prima Casă BCR sunt disponibile aici.

Din plafonul total de 2 miliarde de lei acordat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru cele 14 bănci intrate anul acesta în program, 600 milioane de lei au revenit BCR.

Fondurile alocate BCR reprezintă 30% din totalul garanțiilor puse la dispoziție de Guvernul României pentru acest program.

Banca oferă creditul Prima Casă cu o dobândă de 2% + IRCC, avans minim de 5% și comision 0 pentru analiza dosarului.

Exemplu de calcul Prima Casă BCR:

Credit: 210.000 RON
Perioadă: 30 ani
Dobândă: 2% + IRCC
Comision evaluare imobil: 370 lei, inclusiv TVA
Comision de gestiune FNGCIMM – 0,40% anual, calculat la valoarea garanţiei
Rata lunara: 1.047 lei (nu include comisionul de gestiune datorat FNGCIMM)
Valoare totală plătibilă: 384.583lei
Dobândă anuală efectivă (DAE): 4,66 %

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)