Incepand din 9 iulie 2014, persoanele care au depus dosare de creditare pentru programul „Prima casa”, solicitand garantii din partea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, vor putea urmari, zi de zi, situatia aprobarii garantarii prin intermediul paginii de internet a Fondului (www.fngcimm.ro).

Pe pagina amintita, a fost creat un link catre o aplicatie prin care fiecare beneficiar poate urmari situatia dosarului sau in procedura de aprobare a garantiei pentru creditul Prima Casa. Se consemneaza, astfel, momentul in care dosarul este transmis de la banca creditoare catre FNGCIMM, momentul in care este preluat si intra in lucru, aprobarea sau respingerea acestuia, precum si momentul in care contractul semnat este transmis bancii.

Concret, pe pagina Fondului, in sectiunea „Prima casa”, clientii trebuie sa acceseze link-ul „Stare solicitare” care deschide pagina aplicatiei de consultare pentru beneficiarii solicitarilor de garantare Prima Casa.

Clientul trebuie sa introduca in formular:
– banca la care a depus solicitarea de credit pentru Prima Casa,
– numele, prenumele, data nasterii titularului de credit,
– tipul imobilului si judetul in care se afla imobilul ce urmeaza a fi achizitionat.

Prin aceasta aplicatie, FNGCIMM va transmite informatiile respective rapid si transparent, venind in intampinarea asteptarilor clientilor. Nu in ultimul rand, se va imbunatati relatia cu bancile partenere ale FNGCIMM in programul „Prima casa”.
FNGCIMM va continua politica de transparenta si deschidere fata de clienti si parteneri avand convingerea ca aceasta va creste increderea reciproca, in beneficiul tuturor partilor.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)