Presedintele Fondului Roman de Garantare a Creditelor pentru IMM, Aurel Sarament, a declarat ca exista discutii cu guvernul pentru suplimentarea garantiilor din programul Prima Casa si ca in cel mult doua saptamani se va lua o decizie in acest sens.

Din declaratia domnului Saramet, intelegem ca nu se pune problema ca Programul Prima Casa sa dispara, doar sumele disponibile sunt incerte!

„Actualele sume ajung pana in septembrie, chiar octombrie. Se are in vedere suplimentarea acestui program, sunt discutii cu Guvernul. Daca sunt 100, 200, 400 de milioane, nu pot sa spun acum. Intr-o saptamana sau doua se va lua si o decizie in acest sens”, a declarat Saramet, in cadrul conferintei pe teme de garantare organizata la BNR de catre revista Finantistii.

 

Analistii imobiliari au facut deja calcule. Disparitia Programului Prima casa va duce la caderea pietei imobiliare cu 70%, iar Guvernul se pare ca a “citit” aceste cifre si cauta solutii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)