Programul Prima Casă distorsionează piaţa imobiliară şi următoarea mare problemă pentru economia României de aici va veni, în condiţiile în care ipotecile totalizează 3 miliarde euro în acest moment, iar clienţii sunt în marea majoritate cu venituri medii şi mici, a spus Florin Cîţu, analist economic, la ZF Live.

„Piaţa imobiliară se bazează acum 90% pe garanţii de stat, prin Prima Casă. Nu e ok. Ca şi creditele în franci elveţieni, Prima Casă îţi dă iluzia unei puteri de cumpărare. Dar dobânzile pot creşte, poate apărea şomaj la un moment dat şi atunci fie se transferă totul la buget şi cresc taxele, fie se va discuta de darea în plată la Prima Casă“, a spus Cîţu.

„E o bombă cu ceas pe care o aruncăm în piaţă. Următoarea mare problemă pentru România de aici va veni. Cele 3 mld. euro înseamnă cam 2% din PIB, dacă se duce obligaţia pe stat“ este de părere Cîţu.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)