Ministerul Finanțelor Publice a transmis, miercuri, către bănci alocarea garanțiilor suplimentare pentru programul Prima Casă, ca urmare a majorării plafonului total pentru 2016 cu 500 de milioane de lei, se arată într-un comunicat al Finanțelor, potrivit AGERPRES.

Băncile pot relua de azi creditarea prin Programul Guvernamental

“Alocarea pe bănci a plafoanelor a fost transmisă de către Ministerul Finanțelor Publice atât către FNGCIMM, cât și către băncile finanțatoare participante în cadrul Programului în data de 1.06.2016. Finanțatorii care au primit plafoane sunt: Alpha Bank, Creditcoop, Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Leumi, BCR, BRD, CEC, Credit Agricole, Garanti, ING Bank, Intesa Sanpaolo, Marfin, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank”, se arată în comunicatul MFP.

Plafonul pentru Prima Casă, pe 2016, a fost suplimentat cu 500 de milioane de lei prin HG.nr 366/18.05.2016. “Măsura răspunde solicitărilor potențialilor beneficiari ai programului și ține cont de dinamica semnificativ crescută a volumelor garantate în cadrul programului”, se menționează în comunicat.

Până în prezent, în cadrul programului, au fost emise peste 181.897 garanții, pentru finanțări în valoare de peste 3,5 miliarde de euro, echivalentul a 15,6 miliarde de lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)