Un nou proiect de modificare a ordonantei de urgenta care reglementeaza programul Prima Casa a fost suspus dezbaterii publice pentru 15 zile. Principala modificare este cea legata de ridicarea interdictiei de vânzare a imobilului achizitionat prin acest program. Proiectul de act normativ aduce o serie de masuri noi menite sa imbunatateasca derularea programului Prima Casa. Iata modificarile programului Prima Casa: in afara câtorva detalii care tin de documentatia necesara obtinerilor de executari silite sau de stabilirea cotelor indivize, actul normativ ridica interdictia ca imobilul achizitionat prin acest program sa nu fie instrainat timp de cinci ani de proprietar, potrivit Capital.ro.  Masura a fost luata probabil tot ca urmare a cazurilor reclamate de institutiile de credit, cazuri in care dintr-un motiv sau altul proprietarul isi doreste fie refinantarea creditului pentru obtinerea unei case mai mari sau mai mici, in functie de evolutia economica a individului, fie nu mai poate achita ratele si banca se vede pusa in imposibilitatea de executa respectivul imobil deoarece exista aceasta interdictie legala de instrainare a imobilului achizitionat prin programul Prima Casa. Desi solutii tehnice s-au gasit pentru vânzarile facute in intelegere cu banca: banii obtinuti din vânzare stau intr-un cont escrow pâna la expirarea termenului.

Printre alte interdictii ridicate de guvern sunt si cele referitoare la cei care detin deja un imobil si pot totusi achizitiona o locuinta prin programul Prima Casa.

Daca pâna acum puteau apela doar cei care aveau o locuinta mica ca suprafata, dupa noul act normativ un client poate apela la programul Prima Casa si „in cazul in care locuinta achizitionata initial in cadrul programului este improprie cerintelor de locuit ale unei persoane sau familii datorita unor vicii ascunse, in conditiile stabilite in normele de implementare aprobate prin hotarâre a Guvernului”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)