Bragadiru, Prelungirea Ghencea, Popesti-Leordeni sunt zone care s-au dezvoltat puternic dupa introdu­cerea Programului Prima Casa. „Periferia orasului, atat de evitata in urma cu cativa ani, a ajuns acum unul dintre cele mai cautate segmente pe piata imobiliara”, potrivit imopedia.ro. Atuul acestor zone este pretul mai mic decat in interiorul oraşului, apartamentele periferice pot costa cat garsonierele din interiorul Capitalei si cel mai important lucru – apartamentele sunt noi. Tinerii prefera aceste zone pentru ca reuşesc sa se incadreze in Programul Prima Casa. Apartamentele noi de la periferie sunt cu pana la cateva zeci de mii de euro mai ieftine decat cele vechi, si­tuate in oraş, potrivit imopedia.ro. Insa zona de sud a Capitalei, la limita dintre Sectorul 4 şi oraşul Popeşti-Leordeni, este cea mai ieftina zona si este prefera in acest moment de cei care vor sa isi cumpere un apartament prin Programul Prima Casa. In aceasta zona pretul unui apartament de 2 camere este mai mic si cu 20.000 de euro fata de o alta zona periferica din vest de exemplu – Militari sau Ghencea. In zona Berceni s-au ridicat mai multe ansambluri rezidentiale micute, cu pana la 50 de locuinte. „Sunt 14-15 condominii care totalizeaza circa 800 de locuinte noi, care se predau la cheie, cu tot confortul”, a declarat Giulio Angheloiu, manager Premier Service, agentie care activeaza pe zona de sud a Capitalei. Acesta a explicat ca oferta variata ii face insa pe clienti sa se hotarasca greu.

In soseaua Berceni se regaseste un mic bloc pe care dezvoltatorul abia l-a terminat si care are deja jumatare din apartamente vandute. Un apartament de doua camere este vandut cu 60.000 de euro, iar cel de la ultimul nivel, cu mansarda aferenta, costa 68.000 de euro. Blocul este situat la 7 minute de statia de metrou Aparatorii Patriei, iar apartamentul detine 68 metri patrati, renovati cu centrala termica inclusa in pret.Este un pret minim in aceasta zona, o zona mult cautata de cei care nu vor sa se indeparteze de oras, cu acces la mijloacele de transport in comun.

Pentru achizitia unui astfel de apartament de 2 camere, te poti incadra in programul Prima Casa. Daca ai un salariu in jurul sumei de 3000 lei, poti accesa un credit de la BCR, de unde vei obtine un credit de 57.000 cu o rata luna pe 30 de ani, in valoare de 302 euro. Restul sumei se acopera de avansul tau 5%. Mai ai nevoie de banii necesari la notar si alte mici cheltuieli/taxe.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)