Daca esti posesorul unei locuinte achizitionate prin programul Prima Casa, avem sa-ti dam o veste buna: locuinta poate fi vanduta inainte de expirarea perioadei de 5 ani, daca imprumutul a fost rambursat integral, conform modificarilor aprobate de guvern. Guvernul a aprobat printr-o ordonanta de urgenta, o serie de modificari in cadrul programului. Una dintre ele se refera la ridicarea interdictiei de vanzare, care devine posibila si inainte de expirarea perioadei de 5 ani, daca imprumutul a fost rambursat integral.

 

PONT: Daca nu esti sigur ca rezisti in acel aparatament 30 de ani si nici nu ai posibilitatea de a face economii pentru a achita imprumutul la banca, mai bine nu iei un credit pe o perioada atat de lunga.  Insa, o alta persoana din familie te poate ajuta sa-l achiti anticipat, printr-un credit, daca este nevoie.

Ridicarea interdictiei se poate realiza doar daca imprumutul este rambursat din economiile clientului. Utilizarea unui credit de refinantare pentru a plati anticipat creditul Prima Casa NU este posibila.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)