Competiţia „Beyond Hackaton” organizată de Eurobank în parteneriat cu Found.ationM.P. şi THE CUBE WORKSPACE M.I.K.E. s-a încheiat cu succes la Atena. „Beyond Hackaton” este prima competiţie de acest fel din Grecia organizată de Eurobank Innovation Center, fiind special concepută să impulsioneze, să cultive şi să promoveze inovaţia deschisă în domeniul serviciilor financiare.

Competiţia a fost susţinută şi promovată de către băncile Grupului Eurobank-Bancpost SA, Eurobank Bulgaria AD şi Eurobank Cyprus Ltd din România, Bulgaria şi respectiv Cipru. Peste 150 de dezvoltatori de software, specialişti in marketing, designeri şi dezvoltatori de afaceri din Grecia, Bulgaria, România, Slovenia, Marea Britanie şi Israel şi-au prezentat ideile şi propunerile.

Deschiderea Competiţiei a fost marcată de vorbitori de renume internaţional, precum Carlos Diaz din partea SAP, James Dickerson de la Accenture şi Liz Lumley de la Startupbootcamp FinTech, care au dorit să inspire participanţii şi să le împărtăşească din experienţele lor personale pe scena internaţională FinTech. Prima zi s-a încheiat cu prezentarea a 17 idei care acoperă o gamă largă de produse şi servicii, de la programe de fidelizare până la aplicaţii pe bază de tehnologii blockchain.

A doua zi a început cu o prezentare detaliată a Interfeţei de Programare a Aplicaţiilor (API) Eurobank de către echipa de IT, care a fost prezentă pe tot parcursul evenimentului, susţinând activ participanţii şi echipele acestora. Cele 17 echipe, inclusiv două din Bulgaria, una din România, una din Slovenia şi una cu participanţi atât din Romania cât şi din Grecia, au lucrat intens pentru a-şi prezenta ideile juriului.

Competiţia „Beyond Hackaton” a culminat cu prezentări ale celor 17 echipe în faţa juriului format din directorii generali executivi adjuncţi ai Grupului Eurobank domnii Stavros Ioannou şi Theodoros Kalantonis, domnul Sotiris Syrmakezis, director general şi Group Chief Digital Officer al Grupului Eurobank, domnul Vassilis Trapezanoglou din partea VIVA Wallet SA, domnul Spyros Trachanis din partea Odyssey Venture Partners şi doamna Elizabeth Lumley de la Startupbootcamp FinTech.

Premiile oferite de Eurobank celor 3 câştigători ai competiţiei au fost însoţite de granturi în valoare de 5.000 €, 3.000 € şi respectiv 2.000 €, fiind acordate după cum urmează:

Premiul I –echipei „Counterfactual” formată din George Diamantopoulos, Kostas Evangelou şi Lamprini Zampou, pentru ideea „Hack your finances, enrich your life” (Valorifică-ţi finanţele, îmbogăţeşte-ţi viaţa). Este o aplicaţie care, pe baza cardului de credit al utilizatorilor sau a tranzacţiilor de numerar, permite utilizatorilor să primească idei şi recomandări pentru a-şi reduce costurile.

Premiul II – echipei „Xbots” formată din Alexandros Ivos, Constantine Karavezis, Ioanna Marasioti şi Elizabeth Averkiadi, pentru ideea „Taki” – Primul asistent bancar personal robotizat vorbitor de limbalimba greacă, o aplicaţie care urmăreşte să îmbunătăţească experienţa utilizatorului prin personalizare.

Premiul III – echipei „Imperia Mobile” formată din Hristo Todorov, Valentin Kalchev, Petya Dzhurdheva şi Rositsa Maslarksa din Bulgaria, pentru ideea „iBank”, o aplicaţie mobilă nativă iOS, orientată în totalitate spre utilizator care pune la dispoziţie serviciiîmbunătăţite pentru clienţi.

Domnul Syrmakezis a declarat că Eurobank va continua să investească în inovaţia deschisă şi în tehnologie prin recompensarea eforturilor echipelor start-up, contribuind în acest fel la crearea de valoare adăugată pentru economia Greciei.

Doamna Maria Leontiou, directorul Centrului de Inovaţii Eurobank a declarat că a fost o experienţă unică pentru toţi participanţii şi a evidenţiat că acesta este doar începutul pentru acest tip de evenimente, care reunesc oameni talentaţi cu idei inovatoare şi reprezentanţi din domeniile tehnologiei şi serviciilor financiare, precum şi din întreprinderile corporatiste.

Competiţia „Beyond Hackaton” a fost susţinută în mod activ de lideri globali din domeniile tehnologiei şi serviciilor financiare, de reprezentanţi ai ecosistemului startup regional şi instituţii academice care au avut rolul de mentori pentru concurenţi pe tot parcursul competiției. Companii de talie internațională au contribuit cu sponsorizăripentru crearea de condiţii adecvate, astfel încât participanţii să se poată concentraîn totalitate la ideile lor.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)