Tranzactia privind vanzarea a 96% din Nextebank semnata de ungurii de la MKB cu fondul de investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF) pe 31 decembrie 2013 a primit avizul BNR, fiind pentru prima data de la debutul crizei financiare in 2008 cand banca centrala accepta ca un fond de investitii sa devina actionar la o banca locala.

„Acceptul BNR pentru intrarea in sistemul bancar a unor investitori financiari este un semnal pozitiv pentru piata bancara. Finalizarea acestei tranzactii reprezinta o premiera a ultimilor zece ani pe piata romaneasca“, a declarat Horia Manda, managing partner al Axxess Capital, compania care administreaza fondul de investitii EEAF.

Este si prima tranzactie cu o banca finalizata in 2014, dupa ce anul trecut a fost sparta gheata achizitiilor in sistemul bancar. Doua banci de talie mica, ATE Bank si RIB, au actionari noi de la sfarsitul anului trecut si tot in 2013 UniCredit si Raiffeisen au preluat portofoliile de retail ale RBS si respectiv Citi.

 

ZF.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)