Printec Group, cel mai important furnizor de solutii de automatizarea tranzactiilor in Europa Centrala si de Est, si INETCO® Systems Limited, un important furnizor de software de monitorizare a tranzactiilor si analiza bancara in timp real au semnat recent un parteneriat, se arata intr-un comunicat de presa.

Cu INETCO Analytics bancile vor pot adopta strategii bancare bazate pe date concrete, ceea ce le va garanta atat servicii mai bune catre clientii finali existenti cat si posibilitatea de a obtine noi clienti si de a spori profitabilitatea prin calitatea ofertelor.

Activ in 15 de tari din Europa Centrala si de Est, Printec implementeaza si sustine solutii tehnologice financiare in domeniul retelelor ATM, POS, retelelor electronice de plati, automatizarii de sucursale si kiosk-urilor self-service de peste 25 de ani.

Ca parte a acestui acord, Printec va furniza INETCO Analytics solutii pentru bancile de retail printr-un model de licentiere specific. Printec va oferi, de asemenea, si o serie de servicii profesionale legate de alte solutii INETCO.

“Am facut o prioritate si un scop in sine din a oferi cele mai bune solutii pentru piata bancara de retail”, a declarat Vangelis Chrysafidis, Chief Operating Officer la Printec.

“Clientii nostri isi doresc sa inteleaga mult mai bine cum sunt folosite dispozitivele de self-service si interfetele bancare digitale, cum ar fi ATM-urile, terminalele POS, Internet banking-ul si aplicatiilede mobile banking. Ei sunt gata sa treaca dincolo de masurile traditionale pentru a cunoaste si intelege obiceiurile de consum si gradul de implicare al clientilor lor. Suntem incantati sa raspundem acestei necesitati prin solutia INETCO Analytics”.

INETCO Analytics simplifica modul in care informatiile “Big Data” sunt colectate, stocate si vizualizate in mediile bancare multi-channel. Datele despre tranzactia clientului sunt colectate si structurate, apoi stocate intr-un depozit de date Apache ™ Hadoop® scalabil.  Aceste date pot fi oricand interogate si vizualizate pe baza unei interfete user-friendly Tableau®.

Astfel, in loc sa-si iroseasca timpul “alergand” dupa informatii in infrastuctura retelelor multi-vendor, analistii de date pot folosi INETCO Analytics pentru a vedea cine foloseste canalele si dispozitivele, ce fel de interactiuni au loc, precum si calitatea serviciilor, toate in urma a cateva click-uri.

“Cu cat clientii interactioneaza din ce in ce mai mult cu dispozitive self-service si interfete bancare digitale, cu atat bancile realizeaza ca o imagine completa a clientului nu poate veni decat din analiza datelor tranzactiilor”, a declarat Bijan Sanii, CEO al INETCO.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)