BCR a atras prin intermediul celor 5 centre de private banking deschise in Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara, peste 2.000 de clienti cu averi considerabile, gestionand o suma totala a investitiilor efectuate de acestia de aproximativ 941 de euro. Potrivit reprezentantilor BCR, banca are multi clienti private banking ale caror sume investite in produse si servicii de profil depasesc un milion de euro. ”Exista si clienti care au investit sume ce depasesc 5 milioane de euro”, au subliniat oficialii institutiei de credit. Obiectivele BCR din 2012 pentru divizia de Private Banking vizeaza o crestere a numarului de clienti si a volumelor investitiilor cu peste 15%.

COMUNICAT DE PRESA
BCR relanseaza serviciul de Private Banking

·    BCR Erste Private Banking a fost desemnat de Revista Euromoney cel mai bun serviciu de Private Banking din Romania in 2011
·    BCR Erste Private Banking are 2.000 de clienti si gestioneaza aproximativ 941 milioane EUR
·    Razvan Furtuna, desemnat in premiera responsabil pentru serviciul BCR Erste Private Banking, detine o experienta de 18 ani in tranzactionarea si structurarea produselor de piata monetara, valutara si piata de capital din Romania
·    Andra Mihailescu coordoneaza Centrul Private Banking Bucuresti si are o experienta de 13 ani in domeniul bancar, din care 10 ani de activitate in segmentul Private Banking din Romania

BCR Erste Private Banking avea, la sfarsitul anului trecut, peste 2.000 de clienti Private Banking, in crestere cu 29% fata de aceeasi perioada a anului 2010 si gestiona, la finele lui 2011, aproximativ 941 milioane EUR, in crestere cu 32% fata de 2010. Totodata, BCR Erste Private Banking avea, la sfarsitul anului 2011, circa 434 milioane EUR plasati in produse de investitii, reprezentand 46% din totalul activelor in administrare.

In februarie 2012, serviciul oferit de BCR Erste Private Banking a fost desemnat, in urma sondajului efectuat de catre Revista Euromoney, cel mai bun serviciu de Private Banking din Romania. Astfel, BCR, prin serviciul Erste Private Banking, a ocupat locul I in cadrul topului Euromoney la 15 categorii de servicii, printre care mentionam: Best Private Banking Services Overall (Cele mai bune servicii de Private Banking in ansamblu), Range of Investment Products (Plaja produselor de investitii), Bespoke Wealth Planning (Administrare personalizata a averii), Fixed Income Portfolio Management (Management al portofoliului de produse cu venit fix), Lending/Financing Solutions (Solutii de creditare si finantare), Commodities Investment (Investitii in marfuri), Precious Metals Investment (Investitii in metale pretioase) si Structured Products (Produse structurate).

Erste Bank Oesterreich (Austria), alaturi de Erste Bank Hungary si BCR au obtinut primul loc pentru serviciile Private Banking in cadrul sondajului Euromoney, in timp ce subsidiarele din Croatia, Cehia si Slovacia s-au clasat in primele 5 pozitii.

BCR ofera o paleta larga de produse (incluzand obligatiuni guvernamentale sau corporatiste ori titluri ale fondurilor de investitii). Alaturi de acestea banca adauga serviciile personalizate pe care le poate oferi prin intermediul managerilor de private banking dedicati fiecarui client in parte. Prin intermediul managerului dedicat de Private Banking clientii pot incheia o asigurare le fel de bine cum pot incheia un contract de leasing sau de credit. Aceasta asigura confidentialitate maxima si excelenta operationala care inseamna economie insemnata de timp pentru clientii serviciului de Private Banking al BCR.

Cu toate acestea, Razvan Furtuna, desemnat in premiera responsabil pentru serviciul BCR Erste Private Banking puncteaza: ”in general clientii serviciilor de tip Private Banking isi doresc in primul rand un partener sigur, onest si nu in ultimul rand, foarte bine pregatit. Scopul este acela de a isi proteja averea acumulata astfel incat acestia sa se poata dedica afacerilor lor curente. Indiferent de profilul de risc al clientilor nostri, BCR Erste Private Banking are toate ingredientele necesare pentru a oferi experienta unor servicii de calitate dublate de incredere”.

Razvan Furtuna, Head of Private Banking, detine o experienta de 18 ani in tranzactionarea si structurarea produselor de piata monetara, valutara si piata de capital din Romania. Anterior, acesta a fost responsabil cu portofoliul de produse de trezorerie pentru clientii retail in cadrul BCR.

De asemenea, potrivit Andrei Mihailescu, responsabil al Centrului Private Banking Bucuresti, “Asteptarile clientilor Private Banking din Bucuresti au fost intodeauna mari, iar responsabilitatea noastra a fost nu numai sa oferim servicii la nivelul acestor asteptari, ci chiar sa ne surprindem in mod placut clientii, cu noile noastre servicii. in 2011 am reusit, dovada fiind rezultatele obtinute, iar pentru 2012 avem aceeasi incredere, datorita modelului nostru de servire a clientilor Private Banking,  acesta fiind cel mai potrivit contextului actual.”

Andra Mihailescu coordoneaza Centrul Private Banking Bucuresti si are o experienta de 13 ani in domeniul bancar, din care 10 ani de activitate in segmentul Private Banking din Romania. Centrul Private Banking din Bucuresti include, pe langa Municipiul Bucuresti, si toate judetele din partea de sud, sud-est si sud-vest a tarii. Astfel, Centrul Private Banking Bucuresti are o contributie de peste 60% in activitatea de Private Banking a BCR.

BCR Erste Private Banking are, la nivel national, 5 echipe de Private Banking care acopera toate judetele tarii, oferind clientilor acces la peste 6.000 de active financiare, tranzactionate pe majoritatea pietelor financiare relevante.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)