Clientii BCR cer prin avocatul Gheorghe Piperea penalitati de 1.000 de lei pentru fiecare zi de intarziere a punerii in aplicare a deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) in cazul fiecarui client, respectiv modificarea contractelor si emiterea altor grafice de rambursare pentru cei 207 clienti din procesul colectiv castigat in urma cu o saptamana, transmite Agerpres.

BCR a pierdut procesul colectiv cu grupul G1

“Urmeaza un proces separat in care vom cere penalitati cifrate la 1.000 de lei pe client pentru fiecare zi de intârziere din partea bancii de a modifica contractele si de a emite alte grafice de rambursare. Este suma maxima pe care o poate dispune instanta. Pentru ca oamenii au asteptat mai mult de 5 ani in acest proces cer aceasta suma”, a declarat, marti, Gheorghe Piperea, intr-o conferinta de presa.

Daca clientii obtin penalitati de 1.000 de lei aplicate timp de un an pentru cei 207 debitori, se va ajunge la o suma de 72 de milioane de lei pe care BCR ii va avea de plata.

De mentionat ca declaratiile vin in contextul in care partile implicate nu au primit motivarea instantei si deci nu se cunosc recomandarile oficiale pentru partile implicate.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)