Societatea de avocati Zamfirescu Racoti Predoiu a finalizat cu succes un important proiect in materia dreptului bancar: mentinerea a doua hotarari de sanctionare, constand in retragerea aprobarilor de a exercita responsabilitati de administrare si/sau conducere intr-o institutie de credit, hotarari luate de catre Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei, se precizeaza intr-un comunicat de presa al companiei de avocatura.

Conform surselor publicatiei online www.bankingnews.ro, este vorba despre cei doi membri din vechea conducere a Volksbank, pe care BNR a decis sa-i excluda din managementul institutiei de credit: Gerald Schreiner si Herwig Burgstaller, fostul presedinte si vicepresedinte Volksbank. De altfel, cei doi oficiali ai bancii austriece au fost inlocuiti din directoratul Volksbank la finalul lunii martie 2010, printr-o decizie luata la Viena.

COMUNICAT DE PRESA
Zamfirescu Racoti Predoiu castiga doua litigii in favoarea Bancii Nationale a Romaniei

In contextul in care activitatea instantelor judecatoresti este extrem de aglomerata de numarul mare de procese in care bancile comerciale si alte institutii financiare nebancare figureaza in calitate de parti, litigiile care privesc activitatea Bancii Nationale a Romaniei, de autorizare si de supraveghere prudentiala a institutiilor de credit, sunt extrem de rare. SCA Zamfirescu Racoti Predoiu a reprezentat cu succes, pe clientul sau, Banca Nationala a Romaniei in doua astfel de litigii, solutionate favorabil, in mod irevocabil, de catre inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia de contencios administrativ si fiscal.

in ambele cazuri, inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursurile formulate de catre persoanele fizice care au detinut functii de management in sistemul bancar, cai de atac formulate impotriva hotararilor Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei privitoare la retragerea, fata de acestia, cu titlu de sanctiune, a aprobarii de a exercita responsabilitati de conducere intr-o banca comerciala. Instanta suprema, analizand conditiile de aplicare a acestor sanctiuni, a inlaturat criticile formulate impotriva hotararilor Bancii Nationale a Romaniei, prin intermediul unor hotarari judecatoresti irevocabile.

„Pot spune, fara sa gresesc, ca aceste cauze au ridicat multiple si interesante probleme de drept, gestionate cu succes de echipa noastra specializata in domeniul bancar-financiar, echipa care, in prezent, are in lucru un portofoliu de peste 1.500 de litigii pentru clienti ce reprezinta institutii de credit si institutii financiare nebancare”, a declarat Calin-Andrei Zamfirescu, Senior Partner Zamfirescu Racoti Predoiu.

Echipa dedicata acestui proiect a fost formata din Calin- Andrei Zamfirescu, Senior Partner, si Laura Retegan, Senior Associate.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)