Multi dintre romanii care au avut curajul, in urma cu doi ani, sa inceapa lupta cu bancile pentru dobanzi mai mici incep sa invinga. Avocatii spun ca numai de la inceputul lui 2012 peste o mie de clienti au avut castig de cauza. Iar unul dintre ei a obtinut de la instanta suprema o dobanda de 3 ori mai mica decat cea pe care o plateste in prezent.

Alexandru seulean este primul avocat care a obtinut o decizie favorabila la cea mai inalta instanta a tarii in cazul unei cliente nemultumite de modul in care banca a aplicat Ordonanta 50 in anul 2010.

“Banca a modificat in mod unilateral dobanda in sensul modificarii marjei unilaterale de la 1,5 la 9,26 puncte procentuale la care a adaugat Euribor. Clienta mea a cerut conform contractului o dobanda anuala efectiva calculata dupa formula 1,5 plus Euribor”, spune avocatul Alexandru seulean.

Iar inalta Curte de Casatie si Justitie i-a dat dreptate, stabilind ca dobanda trebuie sa fie doar Euribor plus 1,5% – o scadere de la peste 10 procente la mai putin de 3. Pentru client inseamna o economie de 1.500 de euro pe luna. Decizia inaltei Curti da sperante si altora.

Citeste mai multe despre cum a fost obtinuta cea mai mica dobanda din Romania in instanta pe www.stirileprotv.ro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)