Dr. Antje Marielle Gerhold a fost numită în funcţia de Director General al ProCredit Bank, singura bancă cu acţionariat 100% german din România. Mandatul său a început în data de 21 aprilie 2016, doamna Gerhold alăturându-se astfel Marianei Petkova, Director General Adjunct, la conducerea instituţiei bancare, se arată într-un comunicat de presă remis de ProCredit Bank.

Doamna Gerhold, noul Director General al băncii, este familiarizată cu instituţia, aceasta ocupând și funcția de Manager în cadrul ProCredit Holding, compania mamă a ProCredit Bank România. Anterior nominalizării la conducerea ProCredit Bank România, doamna Gerhold a deţinut poziţia de Preşedinte al Consiliului de Administrație al băncii.

Referindu-se la noua sa funcție, doamna Gerhold a declarat: “Privesc cu încredere continuarea activităţii mele în cadrul ProCredit Bank România din această nouă perspectivă, din care voi putea contribui la dezvoltarea serviciilor de înaltă calitate pe care ProCredit Bank le oferă întreprinderilor mici şi mijlocii şi persoanelor fizice.”

Ca Director responsabil de segmentul central-est european al Commerzbank, cu o carieră solidă în Commerzbank şi Deloitte Business Consulting, doamna Gerhold aduce cu sine o vastă experienţă în sectorul bancar, mediul economic est european şi în managementul resurselor umane, prin intermediul căreia va contribui la evoluţia ProCredit Bank România.

Despre ProCredit Bank

ProCredit Bank este o bancă comercială, orientată spre dezvoltare. Oferim servicii bancare excelente întreprinderilor mici și mijlocii și persoanelor fizice care doresc să economisească. În operaţiunile noastre, aderăm la o serie de principii de bază: punem valoare pe transparenţă în comunicarea cu clienţii, nu promovăm creditele de consum, ne implicăm activ pentru a minimiza amprenta de carbon a instituției şi furnizăm servicii bazate atât pe înţelegerea situaţiei fiecărui client, cât şi pe o analiză financiară solidă.

În derularea activităţii noastre cu clienţii persoane juridice, ne concentrăm pe finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii, deoarece suntem convinşi că aceste afaceri creează locuri de muncă şi au o contribuţie vitală la dezvoltarea economică a ţărilor în care operează. Oferind facilităţi de economisire simple şi accesibile şi alte servicii bancare şi investind resurse substanţiale în educaţia financiară, ne propunem să promovăm o cultură a economisirii şi a responsabilităţii financiare.

Acţionarii noştri aşteaptă un randament susţinut al investiţiilor pe termen lung, fără a avea ca obiectiv maximizarea profitului pe termen scurt. Investim semnificativ în instruirea şi dezvoltarea personalului nostru, pentru a crea o atmosferă de lucru deschisă şi eficientă şi pentru a oferi clienţilor noştri servicii prietenoase şi competente. În România, ProCredit Bank a fost înfiinţată în 2002 şi reprezintă rezultatul unui parteneriat între instituţii financiare de renume internaţional – ProCredit Holding şi IPC.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)