Alpha Bank România a obținut în primele 9 luni un profit brut înainte de impozitare de 10,7 milioane euro. Grupul Alpha Bank a înregistrat în România o creștere de 6,4% a veniturilor operaționale ajungând la 104,3 milioane euro.

“Indicatorii financiari de la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al acestui an reflectă strategia echilibrată si prudentă a Alpha Bank Romania.

Banca și-a menținut în această perioadă poziția robustă, înregistrând o creștere a veniturilor operaționale și o diminuare a ratei creditelor neperformante. Creditele și depozitele s-au situat pe un trend ascendent, reconfirmând încrederea clienților noștri“, a declarat Sergiu Oprescu, Președinte Executiv Alpha Bank Romania.

Potrivit băncii, valoarea creditelor a atins 2,6 miliarde euro, creditele ipotecarele înregistrând o creștere anuală de 6,1%, până la 1,15 miliarde euro.

Depozitele din portofoliul Alpha Bank Romania au ajuns la 2,47 miliarde euro, crescând cu aproape 8%.

Rata creditelor neperformante a scăzut semnificativ, la 3,7%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când s-a situat la 6,4%.

Cheltuielile operaționale au avansat cu 9,9%, în principal ca urmare a creșterii contribuţiei la Fondul Național de Garantare a Depozitelor, precum și a creșterii cheltuielilor cu personalul.

Alpha Bank Romania avea în trimestrul 3 o rețea formată din 130 unități și 1983 de angajați.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)