Băncile care activează pe piața românească au înregistrat, în prima jumătate a acestui an, un profit cumulat de 531 milioane euro, arată calculele Raiffeisen Bank pe baza datelor publicate de către BNR, citate de Profit.ro.

Sistemul bancar a obţinut în primul semestru un profit net de aproximativ 2,4 mld. lei, dublu faţă de anul trecut, iar dacă trendul continuă, câştigul băncilor poate ajunge la un record în 2016, potrivit ZF.ro

In 2008, profitul a fost de 4,4 mld. lei, când economia şi creditarea duduiau

Creşterea câştigurilor raportate de bănci pentru S1 a fost susţinută de îmbunătăţirea calităţii portofoliilor şi creşterea spectaculoasă (dar alarmantă!) a creditelor noi.

Rata creditelor neperformante, mare problemă a băncile românești după izbucnirea crizei financiare, a scăzut la jumătatea anului la 11,3%, de la 16,2% în iunie 2015.

În trimestrul al doilea, băncile din România au înregistrat un profit de 1,2 miliarde lei, echivalent cu 269 milioane euro, potrivit Raiffeisen Bank.

Indicatorul creditelor raportate la depozite – in scadere: de la 87% la 86%

Cifrele arată că, la fiecare 100 de lei atrași de la clienți sub formă de depozite, băncile au acordat credite în valoare de 83,66 lei la jumătatea acestui an. Anul trecut băncile au făcut profit de 4,5 mld. lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)