Cele mai multe companii – 91% din total – profitabile şi în acelaşi timp considerate ca fiind de încredere sunt firmele cu capital românesc, acestea fiind şi principalele care susţin economia României, arată un studiu al CreditInfo – companie specializată în managementul riscului comercial.

Potrivit studiului citat, cele mai multe companii profitabile şi considerate de încredere, în total 7.359, au o vechime de 24 de ani în piaţă. Aproape 6.500 de companii relativ noi, cu o vechime de 3 ani în piaţă, îndeplinesc criteriile de profitabilitate şi, simultan, sunt considerate de încredere. Cele mai multe firme profitabile şi considerate de încredere sunt IMM-urile (63%).

„Studiul nostru demonstrează încă o dată faptul ca IMM-urile reprezintă motorul economiei româneşti. Acest segment reprezintă 99,03% din companiile profitabile şi considerate de încredere. Din respect pentru ele, acordăm pentru al doilea an certificatul Strongest in Romania. Este modul nostru de a le recunoaşte meritele şi de a le oferi susţinere într-o dezvoltare durabilă”, a declarat Aurimas Kacinskas, directorul general al CreditInfo România.

„Domeniile de activitate în care activează aceste companii sunt transportul rutier de mărfuri (5,01%), urmat de comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate (3,45%), construcţiile (3,37%), sectorul de contabilitate şi audit (2,95%), respectiv consultanţa pentru afaceri şi management (2,9%)”, rezultă din analiza CreditInfo.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)