Mihaela Bitu – CEO ING Romania

În primele nouă luni din acest an, ING Bank a obținut un profit de 784 milioane de lei, în creștere cu 25% față de T3 din 2021. Banca anunță venituri totale de 1,95 mld lei, o creștere de 14% și taxe plătite în România de peste 493 milioane de lei.

Mihaela Bîtu: Rămânem fideli strategiei noastre bazată pe inovație și digitalizare

„Dincolo de buna performanță comercială și financiară, aș dori să remarc faptul că acțiunile noastre din acest an s-au înscris pe trei direcții prioritare. În primul rând, suntem alături de clienții noștri în această perioadă incertă, atât prin consiliere și soluții individualizate, cât și prin inițiativele de educație financiară pe care le susținem: Banometru și Startarium.

Creșterea dobânzilor pentru depozitele bonus și la termen, introducerea creditului cu dobândă fixă și creditului digital pentru IMM-uri stau mărturie eforturilor noastre de a îmbunătăți continuu experiența clienților noștri. Este notabilă creșterea cu 28% față de aceeași perioadă a anului precedent a soldului creditelor acordate IMM-urilor, un segment de piață mai vulnerabil, în special în acest context economic provocator. De asemenea, am accelerat parcursul nostru în zona de sustenabilitate, adoptând în acest an o nouă guvernanță și un set revizuit de ambiții și obiective, atât în ceea ce privește amprenta proprie de carbon, dar și facilitarea tranziției clienților noștri către economia verde.

Bineînțeles, rămânem fideli strategiei noastre bazată pe inovație și digitalizare, care ne-a consacrat în piața românească, și mă bucur că pe parcursul anului am crescut portofoliul digital ING, investind totodată sume considerabile în reziliența și securitatea platformelor digitale utilizate de clienții noștri”, susține Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România.

Focus pe flexibilitate și predictibilitate pentru clienții persoane fizice

În trimestrul III, ING a consolidat și îmbunătățit oferta de depozite bancare adresate persoanelor fizice. După introducerea Depozitului Bonus în primăvară, ING a continuat să ofere instrumente atractive de economisire pentru populație, prin creșterea dobânzilor pentru conturile de economii, dar și pentru depunerile la termen de 3, 6 și 12 luni.

În zona de creditare, ING și-a ajustat portofoliul de produse revizuind creditul ipotecar cu dobândă fixă astfel încât să îl facă și mai accesibil clienților, la un cost mai mic, oferind în același timp o perioadă suficientă de rate fixe, cât să traverseze perioada incertă actuală.
Din perspectiva digitalizării creditelor de nevoi personale, ING Bank permite rambursarea parțială a acestora direct în Home’Bank, unde clienții beneficiază de opțiunile de reducere a ratei lunare de plată, precum și a perioadei de creditare rămase.

Produse care să servească o piață de un dinamism în creștere

În segmentul Business Banking, dedicat companiilor mici si mijlocii, ING a continuat să sprijine tranziția antreprenorilor către practici durabile, prin acordarea de credite pentru investiții cu o componentă de sustenabilitate.

Printre acestea se numără finanțarea de 2,6 milioane EUR pentru compania General Membrane, creditul de 2 milioane EUR pentru compania Dodi Plast Tech pentru achiziția de echipamente necesare reciclării materialelor plastice reutilizabile și o finanțare de 7 milioane EUR grupului Adrem, unul dintre cei mai mari integratori de soluții personalizate pentru furnizorii de energie din România.

În al treilea trimestru, ING a lansat și un nou credit cu aprobare instantanee și cu rambursare în rate egale, pentru antreprenorii cu cifra de afaceri între 100.000 lei și 9.000.000 lei. Verificarea situației companiilor este realizată automat de bancă, fără a fi necesare documente financiare sau garanții materiale, iar antreprenorii pot împrumuta până la 500.000 lei, pentru orice tip de cheltuieli necesare companiei. Produsul s-a bucurat de o lansare de succes, sumele creditate doar în primele luni depășind 50 de milioane de lei.

Susținere structurală pentru sectoarele esențiale ale economiei

Pe segmentul companiilor mari, ING a continuat să susțină și să dezvolte parteneriatele de lungă durată cu clienții săi, activi în sectoare esențiale ale economiei. Printre aceștia se numără Agricover Distribution și Agricover Credit IFN, cărora în acest trimestru le-au fost majorate substanțial facilitățile de credit acordate, care acum însumează 350 milioane de lei. În același timp, ING se menține cu consecvență în topul dealerilor primari din România, în trimestrul al treilea situându-ne pe primul loc în acest clasament.

Angajament și viziune pe termen lung în Sustenabilitate

Pentru ING, sustenabilitatea reprezintă o responsabilitate esențială atât în operațiunile proprii, cât și în activitatea comercială. Ținta privind decarbonizarea, asumata pentru 2050, implică o foaie de parcurs ambițioasă, cu obiective intermediare. La nivelul grupului ING, este asumată ținta de reducere cu 75% a amprentei de carbon a operațiunilor sale, dar și de finanțare de proiecte verzi de 125 miliarde EUR pentru corporații și peste 1 miliard EUR pentru IMM-uri, până în 2025. Mai multe detalii despre activitatea și țintele de sustenabilitate ale ING se găsesc în raportul anual de sustenabilitate de mediu publicat în luna septembrie.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)