Alexandru Petrescu, directorul general al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a declarat in cadrul evenimentului “Forumul Imobiliar 2018”, organizat cu ocazia Salonului Imobiliar Bucuresti ca Programul Prima Casa a luat startul pe 15 februarie si pana la aceasta data s-a consumat deja 5% din plafonul de garantii alocat pentru 2018.

Statul a alocat 2 miliarde de lei pentru credite ipotecare in Programul Prima Casa.

“Exista o strategie ca pana in anul 2021 alocarile pentru acest program guvernamental sa fie de la 2 miliarde in acest an. Astfel, in 2019 si 2020 vor fi tot 2 miliarde de lei, iar din 2021 un plafon de 1,5 miliarde de lei. Pentru eficientizarea acordarii creditelor Prima Casa in cadrul FMGCIMM am redus, de asemenea, timpul alocat prelucrarii unui dosar astfel incat din 15 februarie am reusit sa procesam circa 800 de dosare, adica aproape 60-70 de dosare pe zi”. Termenul de aprobare a unui dosar va fi de circa 5 zile”, a afirmat Alexandru Pestrescu, directorul general al FNGCIMM.

 

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)