Bancile inscrise in programul “Prima Casa 4 ” mai au disponibile garantii de peste 300 milioane euro, fonduri cu care pot acorda credite de 600 milioane euro, a precizat George Pana, director coordonator la Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). Acesta a mentionat ca Fondul a primit garantii de 200 milioane euro de la Ministerul Finantelor Publice (MFP), din care pana in prezent a acordat 45 milioane euro pentru BCR, 60 milioane euro pentru BRD si 11,5 milioane euro pentru CEC Bank.

“Urmeaza sa primeasca garantii suplimentare UniCredit Tiriac Bank si Raiffeisen Bank. Ritmul de primire a dosarelor la stabilizat la 80-100 pe zi, in conditiile in care la un moment dat ajunsesera la 300 dosare zilnic. De la startul programului Prima Casa (in vara anului 2009 – n.r.) am executat doar 71 de ipoteci”, a explicat Pana, in cadrul unui seminat organizat de revista Piata Financiara.

De la inceputul programului guvernamental si pana la 15 iunie 2012 au fost emise in total 65.423 de garantii pentru finantari in valoare de peste 2,5 miliarde euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)