Guvernul Romaniei a aprobat, în data de 22 septembrie 2014, Hotararea pentru completarea art.3 din anexa nr.1 a HG 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Prima casa, se arata intr-un comunicat de presa remis de FNGCIMM.

Imediat dupa publicarea Hotararii de Guvern în Monitorul Oficial, sumele neutilizate din plafonul total de 500.000.000 lei destinat initial achizitionarii locuintelor construite de ANL vor putea fi utilizate ca plafon general de garantare pentru achizitionarea tuturor tipurilor de locuinte.

Analizele facute pe baza actualului nivel al cererii si estimarile partenerilor nostri bancari, ne indica faptul ca bugetul total neutilizat de circa 710 milioane lei, buget ce include si plafonul realocat va fi suficient pentru aprobarea tuturor solicitarilor pana la sfarsitul anului 2014.

„În perioada imediat urmatoare, numarul de solicitari depuse de beneficiarii programului Prima Casa va atinge un varf, generat de realocarea sumelor destinate initial pentru locuintele ANL. În acest sens, au fost luate toate masurile organizatorice pentru mobilizarea structurilor operationale implicate în aprobarea garantiilor. Îi asiguram pe clientii nostri ca nu vor fi probleme în procesarea solicitarilor pe care le vom primi în aceasta perioada pentru a ne încadra în continuare în termenul de maxim patru zile lucratoare de acordare a garantiilor, de la data depunerii dosarelor complete si corect întocmite.”, a declarat doamna Silvia Ciornei, presedinte-director general FNGCIMM.

În anul 2014, FNGCIMM a acordat în cadrul programului Prima Casa circa 17.400 de garantii pentru finantari accesate de circa 2,8 miliarde lei, valoarea finantarii medii în anul 2014 fiind de 160.000 lei.

„Suntem, totodata, bucurosi sa anuntam ca, prin consolidarea din ultima vreme, petrecuta în institutia noastra, pregatim o serie de produse noi, speram atractive, pentru principalii nostri clienti, IMM-urile.”, a mai spus doamna Silvia Ciornei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)