Incepand cu anul 2013 programul “Prima Casa” va suporta modificari pentru a permite derularea acestuia in mai bune conditii, intrucat din practica au fost identificate diferite blocaje procedurale. Un eveniment care a atras dupa sine principalele modificari il reprezinta incendiul de la complexul Confort City al fratilor Negoita, legislatia nepermitand atunci schimbarea locuintei avariate sau achizitionarea alteia cu finantare tot prin Prima Casa.

Potrivit modificarilor ce vor fi aduse O.U.G. nr. 60/2009 privind programul Prima Casa, pentru cazurile in care au loc evenimente de natura a aduce avarii unui imobil finantat in cadrul programului, Ministerul Finantelor si finantatorul isi pot exprima acordul cu privire la schimbarea locuintei avariate daca aceasta este improprie locuirii in urma producerii unui risc asigurat.

Conditia pentru ca dezvoltatorul sa poata oferi la schimb o locuinta este ca valoarea acesteia sa fie cel putin egala cu valoarea creditului contractat initial.

Este vorba de locuinte ce au suferit avarii in urma unor incendii sau calamitati naturale si nicidecum nu se doreste ca schimbarea imobilului sa fie o practica, spune Irina Constantinescu, director in cadrul FNGCIMM, institutia care administreaza garantiile de stat oferite in cadrul programului guvernamental.

Sursa- Capital.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)