Bancile au iesit la vanatoare de clienti prin promotii, adevarate “oferte irezistibile”. Fie ca vorbim de dobanzi reduse, de eliminarea unor comisioane sau de acordarea de premii sau de puncte bonus, bancile se intrec si in aceasta primavara in oferte, in speranta ca sarbatorile Pascale le vor aduce mai multi clienti in agentii. Si consumatorii sunt atrasi de premiile in bani, tombolele, bonusurile si – mai nou – de posibilitatea de ajunge la concerte peste hotare.

Iata ce promotii poti gasi la banci

La Carpatica se deruleaza o promotie intitulata “Credite ipotecare cu dobanda fixa si evaluare gratis”, oferta valabila pana in 19 mai. Clientii beneficiaza de o dobanda fixa de 9,45% in primul an de creditare si de evaluarea imobilului adus în garantie, in limita a 600 de lei. In plus, promotia include si o reducere de 3 puncte procentuale de la dobanda standard la cardul de credit MasterCard wwShopping, in conditiile in care clientul opteaza pentru acest tip card special creat pentru cumparaturile pe internet.

BRD a venit cu doua oferte. Clientii “au parte de un Expresso” in fiecare agentie: pana pe 15 mai 2013 banca deruleaza o promotie la creditul de nevoi pe 5 ani. La final ai sansa sa castigi unul din cele 5 premii de cate 15.000 de lei. In plus, clientul isi poate defini, la acordarea creditului, o perioada de gratie partiala de pana la sase luni – nu neaparat consecutive – in care efortul lunar este diminuat. De asemenea, clientii care achizitioneaza in aceeasi perioada un card de credit Punct Card nu vor plati comisionul de analiza a dosarului. (DAE este de 14,76% la un credit de 15.000).

Tot la BRD clientii care vor realiza doua tranzactii Western Union, pana pe 30 iunie 2013, vor fi inscrisi automat in tragerea la sorti pentru a castiga unul dintre cele 120 de premii a cate 100 de euro sau unul dintre cele 3 premii in valoare de 1.000 euro.

La BCR, clientii sunt atrasi cu premii si tombole saptamanale, care vor avea loc pana pe 24 mai. Banca aunta o campanie de promovare a creditelor noi de nevoi personale. BCR va derula, pana pe 24 mai, o campanie de promovare denumita “Castiga-ti creditul inapoi”. BCR ofera prin tragere la sorti saptamanala, 7 premii x valoarea creditului Divers BCR. Eligibili pentru tragerea la sorti sunt clientii care contracteaza un credit Divers si un card de credit. De asemenea, BCR va acorda clientilor care iau un credit de nevoi personale cu ipoteca 7 premii acordate prin tragere la sorti in valoare de 5.000 lei (net). Banii vor fi acordati in contul curent al clientului, tragerea la sorti urmand sa aiba loc pe 5 august 2013.

“Creditul in trei acte” are o dobanda de la 13.5%, zero comision de analiza (pentru oricine isi incaseaza salariul sau pensia la BCR sau alege sa-si refinanteze creditele, cardurile de credit la BCR) si asigurare de viata gratuita.

Millennium Bank ofera credite fara garantii, in limita a 70.000 de lei, fara comision de analiza, dar cu posibilitatea anuala de amanare a unei rate.

Si Volksbank ofera promotii: de la dobanzile scazute la depozite, pana la cele de la credite. Banca promoveaza mai nou creditul de consum  in lei. Oferta este valabila in perioada aprilie-mai 2013. Clientii care vor contracta un credit de consum in aceasta perioada, vor beneficia de o dobanda redusa pe toata durata contractului și, in plus, banca va returna lunar, 5% din valoare dobanzilor platite la credit intr-un Cont de Economii, oferit gratuit, fara comision de deschidere si fara comision de administrare. Banca ofera un credit de consum in lei, cu o dobanda promotionala fixa – de 12,00%, cu 2,5 puncte procentuale mai mica decat dobanda standard, de 14,50% si rasplateste clientii buni platnici prin acordarea lunara a unui bonus, intr-un Cont de Economii deschis la banca.

Sa nu uitam sa amintim ca promotiile bancilor sunt valabile si pentru cardurile de debit/credit, care iti aduc “ceva” daca le folosesti la cumparaturi, de exemplu.

“Banca oamenilor intreprinzatori” iti daruieste “puncte”. Banca Transilvania aduce in prim plan cardul de credit vedeta al bancii. Persoanele care solicita Bancii Transilvania, in perioada 1 aprilie – 30 iunie, un MasterCard Forte, beneficiaza de 3 luni de gratie, 3 luni de puncte duble Star BT si costuri zero de emitere, plus alte avantaje pe care le descoperi la banca.

La Piraeus Bank, cardurile de credit iti aduc, pana pe 3 iunie, inapoi 3% din valoarea cumparaturilor tale. Nu te intrista. Aceasta oferta o regasesti mai tot anul disponibila la ING – primesti inapoi 2% din valoarea facturilor achitate cu cardul. Oferte asemanatoare mai observam la Bancpost, Citi Value Card – unde primesti inapoi pana la 5%, la Garanti Bank sau OTP Bank, toate valabile in acest an.

Cea mai noua oferta vine de la ING Bank, care te trimite… la concert !

ING Bank te trimite la concet cu Beyonce! Daca iti iei noul card de debit ING MasterCard Contactless pana pe 3 mai 2013, ai sansa sa fii chiar la un pas de Beyoncé, alaturi de un prieten de-al tau, la concertul de la Berlin din data de 24 mai. Asta pentru ca banca iti ofera, prin tragere la sorti, 2 pachete VIP la concertul din cadrul Mrs. Carter Show World Tour Berlin.

 

Gabriela DINU

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)