Spaniolii au protestat zilele acestea impotriva inflexibilitatii de care dau dovada bancile, care refuza sa negocieze situatiile disperate in care se afla multi clienti ce au beneficiat de imprumuturi ipotecare. Este cazul Banco Popular, care s-a trezit cu protestatari la usile a 12 sucursale.

Zeci de oameni au format cozi la sucursalele Banco Popular din Barcelona, reusind sa blocheze total activitatea acestora.

Banca blocata de protestatari. Oamenii cer solutii pentru cei care nu-si pot achita ratele

Presa releva prin imagini graitoare furia clientilor. Reprezentantii bancii sunt somati sa ofere solutii pentru 13 familii din oras, care nu mai pot sa plateasca ratele, pentru ca nu au venituri si care urmeaza sa fie evacuate.

Membrii Asociatiei Platforma Persoanelor Afectate de Credite Ipotecare au stat la coada ore in sir si au blocat astfel accesul clientilor reali. Banca a fost nevoita sa inchida sucursalele ca sa evite alte probleme.

Un alt protest a avut loc in Madrid. Alte persoane care si-au pierdut locuintele din cauza crizei au ocupat un bloc de apartamente nelocuit din Madrid, apartinand unei banci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Insa, bancile spaniole au o “piatra de moara” pe care o poarta in spate: acestea au primit fonduri publice pentru a se redresa. In schimb, ele nu ofera nicio facilitate familiilor ramase fara venituri.

Ce pregatesc clientii romani satui de contractele paguboase impuse de unele banci

Clientii nemultumiti din Romania pregatesc si ei un protest impotriva abuzului legislativ in data de 28 aprilie, in majoritatea oraselor mari. La Bucuresti, protestatarii vor picheta Banca Nationala a Romaniei, incepand cu ora 18.00

Astfel, Asociatia Asistenta pentru Consumatori (AC), prin presedintele av. Iulian Urban si Asociatia de Consiliere a Clientilor Bancari si Asiguratilor din Romania (ACCBAR), prin presedintele av. Anamaria Stan, organizeaza o actiune autorizata de pichetare a sediului Bancii Nationale a Romaniei.

Gabriela Dinu

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)