Bancile au provizionat pierderi de peste 456 milioane lei din activitatea de creditare in ianuarie, valoarea totala ajungand la 35,953 miliarde lei, in crestere cu 1,2% fata de nivelul inregistrat la finalul anului 2012, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR). De asemenea, totalul provizioanelor pentru toate categoriile de credite, precum indoielnice, pierderi, substandard, in observatie si standard se ridica la peste 39,514 miliarde lei.

La sfarsitul lunii ianuarie, creditele considerate indoielnice reprezentau 2,94 miliarde lei, 5,966 miliarde lei reprezentau credite substandard, 7,995 miliarde lei credite in observatie si 38,795 miliarde lei credite standard.

Pierderea bruta se ridica la peste 49,557 miliarde lei, cu circa 0,3% mai mare decat nivelul inregistrat la finalul anului 2012.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)