Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider interimar al PSD, a anunţat miercuri că a discutat cu preşedintele interimar al Senatului şi cu liderii grupurilor parlamentare, astfel încât proiectele de lege depuse de partidul pe care îl conduce să fie votate în Parlament în maxim 10 zile, potrivit Agerpres.ro.

El a amintit că Parlamentul funcţionează şi a “venit cu cinci proiecte clare”, între cele mai importante fiind cel privind plafonarea preţurilor la medicamente şi alimente, precum şi cel privind amânarea ratelor bancare.I

“Proiectul privind amânarea ratelor bancare este un proiect făcut împreună cu BNR, deoarece şi PSD are reprezentanţi în conducerea BNR, propuşi şi votaţi în Parlament, profesionişti. Este un proiect coerent, nu distruge sistemul bancar, este echilibrat, dar şi băncile trebuie să înţeleagă că există un efort comun pentru a depăşi această criză şi de a ne pregăti pentru viitoarea criză economică”, a subliniat liderul interimar al PSD.

Marcel Ciolacu a amintit şi de condiţia PSD din proiectul privind şomajul tehnic preluat de Guvern – societăţile care primesc ajutor de la stat să nu facă concedieri, “lucru pe care Guvernul nu l-a preluat”.

PSD, ALDE și Pro România vor depune un alt proiect de lege care include o serie de facilități fiscale, amânare și reeșalonare de plăți acordate companiilor și angajaților acestora.

Printre măsurile anunțate de Ciolacu se numără amânarea plății, la cerearea operatorului economic, a contribuțiilor sociale aferente veniturilor din salarii și a plății contribuției de asigurări sociale pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie. Pentru a beneficia de aceste prevederi, angajatorul trebuie să garanteze că păstrează pentru cel puțin 9 luni contractele de muncă ale angajaților.

De asemenea, proiectul depus de cele trei partide prevede amânarea plății la utilități (apa, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice si de internet, cablu TV) pentru persoanele fizice și pentru firme pentru o perioadă de 3 luni, urmând ca după această perioadă sumele care se adună pentru plată să fie eșalonate pe o perioadă de 12 luni.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)