PSD a depus joi, în Parlament, un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligaţiilor de plată către bănci în ceea ce priveşte creditele şi dobânzile aferente, până la final de an.

Potrivit unui comunicat de presă al PSD, măsura se aplică tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv. “Legea pentru susupendarea rambursării creditelor”, asa cum este denumita, se va aplica atât companiilor, cât şi pentru persoanele fizice.

Proiectul de lege depus de PSD este semnat de Marcel Ciolacu, Titus Corlatean si Simons Alfred si cuprinde doar două articole.

  1. ”Se suspendă până la finalul anului 2020 obligația de plată a ratelor scadente și dobânzilor aferente atât împrumuturilor bancare cât și financiar nebancare care au fost contractate până la 19 martie 2020, inclusiv, decătre toate persoanele fizice și entitățile juridice. Durata contractuală se va prelungi cu durata în care a operat suspendarea”.

2. “Creditorii persoane fizice și juridice pot opta, ca în această perioadă să-și achite ratele în conformitate cu scadentarul creditului”.

Legea propusă de PSD nu are la bază un studiu de impact sau o consultare

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că “Guvernul trebuia să ia măsuri curajoase, ferme şi clare de susţinere a populaţiei şi a mediului de afaceri”.

“Suspendarea ratelor bancare va opera până la finalul anului 2020. Durata contractuală se va prelungi corelativ. PSD consideră că măsurile anunţate de Guvern pentru sprijinirea economiei sunt mai degrabă măsuri de tatonare, care nu răspund nevoilor urgente ale firmelor şi populaţiei”, se arată în comunicat.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)