Intr-un interviu din presa, Seful ARB, Radu Ghetea, vorbeste despre facorii de risc ce dau fiori bancilor inca de acum. Domnia sa considera ca principalul risc pentru sistemul nostru bancar, in 2013, o vor reprezenta provizioanele. “Riscul principal este cel al provizioanelor si este legat de incapacitatea de plata a clientilor, care de fapt ar reflecta o dezvoltare economica sub asteptari. Provizioanele sunt in continuare o problema care va crea o scadere sau o reducere drastica a profitabilitatii bancilor si in anul 2013” a declarat Radu Gratian Ghetea pentru Bursa.

Banking-ul inca are viitor!

Cu toate ca anul viitor nu va fi unul usor pentru sistemul nostru bancar, avand in vedere ca urmeaza sa se implementeze normele Basel III, care impun standarde riguroase de lichiditate si de capital, presedintele ARB, |Radu Ghetea,  este de parere ca banking-ul are “un mare viitor”, in tara noastra, datorita oportunitatilor de investitii in economie.

2013 fara schimbari in bine!
“Nu vad ca 2013 sa aduca schimbari in bine in zona creditelor neperformante si a provizioanelor. Daca provizioanele cresc, atunci acest lucru inseamna ca si eficienta bancilor scade si este nevoie de mai mult capital. Sa speram ca cel putin unele sectoare vor continua sa performeze bine si printre acestea se numara agricultura si proiectele finantate din fonduri europene”, considera seful ARB.

 

Citeste aici continuarea interviului

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)