ARB si ASE au semnat un protocol de colaborare in cadrul unui semninar intitulat “Impactul educatiei financiare in dezvoltarea economica a Romaniei”. In sistemul bancar este nevoie de specializare si educatie, asa cum si in randul persoanelor fizice si in mediul antreprenorial se simte aceeasi nevoie, a spus, ieri, Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, care a semnat un protocol de colaborare cu Academia de Studii Economice.

Obiectivul strategic al acestui protocol este crearea unei platforme comune, intre mediul academic economic si sistemul bancar romanesc, de promovare pentru publicul larg a informatiilor de natura financiar-bancara ce permit asumarea corespunzatoare a drepturilor, obligatiilor si riscurilor de natura financiara.

In cadrul evenimentului de ieri, Radu Ghetea a mentionat, printre altele, ca, in perioada 2005-2006, au fost angajati in banci foarte multi tineri insuficient scolarizati.

Recastigarea increderii in sistemul financiar nu poate veni fara intarirea disciplinei financiare, a subliniat domnia sa, declarand: “Asistam la un pachet de reglementari europene care impun o mai mare transparenta in activitatea de creditare. Consideram ca reglementarea este insuficienta fara o informare corespunzatoare, astfel ca educatia financiara si, implicit, constientizarea ar trebui sa castige prioritate. Impactul pe termen lung al promovarii educatiei financiare, alaturi de mediul academic, consta in reducerea numarului persoanelor excluse social, consumatori informati sistematic si protejati, cresterea surselor de creditare care vor contribui la dezvoltarea economica a Romaniei si la stabilitatea sistemului bancar”.

Pavel Nastase, rectorul ASE, a mentionat ca, in ciuda impresiei care s-a creat, potrivit careia invatamantul romanesc nu este de calitate si ca pleaca studentii in alte tari, la ASE gradul de angajabilitate este de peste 80%. “La baza avem parteneriate cu mediul economico-financiar”, a spus domnia sa.

Specialistii din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si cei ai sistemului bancar autohton vor initia o serie de evenimente comune dedicate promovarii unui comportament economico-financiar adecvat in randul populatiei, dar si in randul viitorilor bancheri, actualmente studenti si masteranzi, dupa cum a anuntat Radu Gratian Ghetea.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)