Dobanzile la credite vor scadea pentru ca si cele la depozite sunt pe un trend descendent, iar dobanzile la creditele de consum sunt aproape de a ajunge la o singura cifra, a declarat Radu Ghetea, presedintele CE Bank la ZF Bankers Summit ’13. “Dobanzi de doua cifre la creditele in lei sunt doar pe carduri, overdraft – unde banca nu are niciun control la fluxurile de numerar si trebuie sa aiba o dobanda mai buna. La imobiliare sunt la o cifra, iar creditele de consum sunt aproape sa ajunga la o singura cifra. Au scazut dobanzile la depozite si astfel creste presiunea pe reducerea dobanzilor la credite”, a precizat seful ARB.

Bancile vor continua sa finanteze in valuta companiile, dar pe persoane fizice finantarile in moneda straina vor scadea.

“Nu cred ca se pune problema sa scada ponderea creditarii in valuta la companii, dar pe segmentul persoanelor fizice a scazut si va continua sa scada”, a spus Ghetea.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)